Megközelítés

Ipari Park elhelyezkedése:

A Szolnoki Ipari Park kiemelkedő logisztikai pozícióban van a kelet-nyugati kereskedelem, elsősorban a Közép-Kelet-Európába irányuló nagy volumenű áruexport tekintetében, mivel Szolnok várost átszeli mind a négy áruforgalmi csatorna:

terkepjoatalakitott

Közlekedési kapcsolatok:

Közúti:

  • Az M3 autópálya és a 4-es főközlekedési út a volt szovjet utódállamok, az M5 autópálya, pedig a balkáni államok felé irányuló kamionforgalom fő irányai.
  • Budapest főközlekedési csomóponton keresztül az európai uniós piacok elérése biztosított.
  • A magyar kormány közútfejlesztési koncepciója szerint megépül az M4 autópálya/autóút Budapesttől a román határig. Ennek részeként folyamatban van a Budapest ( M0) – Abony közti szakasz megvalósítása, amely kivitelezés a tervek szerint 2019. IV.negyedévében zárul le.
  • Az M4 autópálya/autóút Szolnoknál kapcsolódik majd a Rábafüzes-Szolnok között megépítésre kerülő M8 autópályához, így biztosítva a kelet-nyugati kapcsolatot az ország tengelyében is.

 

Vasúti:

  • Szolnok jelentős vasúti csomópont, amely észak-déli és nyugat-keleti irányú, belföldi és nemzetközi forgalmat bonyolít le, valamint egy korszerű, Közép-Európa egyik legnagyobb személy- és teherpályaudvarával rendelkezik.
  • A Budapest-Szolnok vasúti fővonal, a várost követően ágazik el, Püspökladánynál Debrecen-Záhonyon át Ukrajna, illetve Aradon át Románia felé.
  • A Szolnoki Ipari Park területe mellett fut egy közforgalmi vasútvonal, valamint egy kiépített iparvágányrendszer, amely a teherpályaudvart valamint a – szintén a Szolnoki Ipari Park Kft. üzemeltetésében lévő és jelenleg a régió egyik jelentős konténerátrakójaként üzemelő – Szolnoki Logisztikai Központot köti össze a Szolnoki Ipari Park területével.

 

Folyami:

  • A Tisza III. osztályú vízi útja biztosítja a folyami szállítás lehetőségét 650-1000 tonnás hajók számára. Igaz, hogy a szállítást nagyban befolyásolja a Tisza vízszintje.

 

Légi:

  • Légi közlekedésre a város 200 hektáros, kisgépek fogadására alkalmas füves repülőtere, illetve a Magyar Honvédség üzemeltetésében lévő, tervek szerint közös katonai és polgári hasznosítású katonai repülőtere ad lehetőséget.

 

 

Helyi és helyközi tömegközlekedés:

Az Ipari Park a város valamennyi városrészéről tömegközlekedési eszközzel megközelíthető, ugyanígy az agglomerációból ideérkező munkavállalók is autóbusszal el tudják érni munkahelyüket. A városból és a környező településekről ( 20-30 km-es körzet) kb. 30 percenként indulnak járatok munkaidő kezdetekor, ill. befejezésekor, folyamatos munkarendhez igazodva.

Helyi és helyközi autóbuszmenetrend